Biz - B92.net

Mađari kupuju Telenor Crna Gora

Podgorica -- PPF Telecom grupa objavila je danas prodaju 100 odsto udela Telenor Crna Gora mađarskoj kompaniji 4iG Nirt.

Izvor: CDM
Podeli
Foto: Depositphotos/tatsianama
Foto: Depositphotos/tatsianama

Strane su se saglasile da ne otkrivaju cenu transakcije, koja podleže uobičajenom odobrenju nadležnog regulatornog tijela u Crnoj Gori. Završetak tog procesa očekuje se do kraja 2021.

"Naša poslovna strategija fokusira se na tržišta koja nude značajan potencijal rasta i nose težinu u našem portfoliju. Stoga smo odlučili da prodamo Telenor Crna Gora kompaniji koja ima dugoročni interes da dalje razvija ovog mobilnog operatera“, rekao je Marek Slačik, izvršni direktor TMT CEE (tehnologija, mediji, telekomunikacije za CEE region) PPF Telecom grupe, prenosi portal CDM.

Prema njegovim rečima, jedna od ključnih konkurentskih prednosti Telenora Crne Gore je tim koji je uspeo da zadrži lidersku poziciju na tržištu prihoda od mobilne telefonije i upravlja mobilnom mrežom koja je, prema nezavisnim merenjima, nagrađena priznanjem „Best in Test“ u Crnoj Gori.

"Nakon završetka transakcije , očekujemo da će ovaj tim nastaviti da vodi poslovanje i pod novim vlasnikom”, dodao je.

PPF grupa je u julu 2018. godine kupila Telenorove telekomunikacione kompanije u Bugarskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Akvizicija je dovela do formiranja PPF Telekom Grupe u okviru strukture PPF Grupe. U 2020. godini poslovanje Telenora Crna Gora činilo je 1,1 odsto EBITDA -e PPF Telecom Grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.