Još jedna zemlja proteruje kese: Počinje naplata

Crna Gora će se kao zemlja kandidat za priključenje uskladiti sa direktivom EU, što znači da će verovatno do kraja godine početi naplatu plastičnih kesa.

Region

Izvor: Pobjeda/RTCG

Ponedeljak, 12.02.2018.

10:16

Još jedna zemlja proteruje kese: Počinje naplata
Foto: Thinkstock

"Mere moraju uključivati jednu od sledećih opcija, a mogu i obe: definiciju maksimalne godišnje potrošnje koja obuhvata 90 laganih plastičnih kesa za nošenje po osobi do kraja 2019. (smanjenje od 50 odsto u odnosu na 2010) i 40 laganih plastičnih kesa za nošenje po osobi do kraja 2025. (smanjenje od 80 odsto u odnosu na 2010) i moraju osigurati da do kraja 2018. plastične kese za nošenje ne budu besplatne na prodajnim mjestima", kazali su za podgoričku Pobjedu u resornom ministarstvu, prenosi RTCG.

U skladu sa dinamikom ove strategije Crna Gora će slediti sve obaveze iz direktiva EU, kao i najbolje prakse razvijenih zemalja Evropske unije, navode iz ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: