Hoće li Crnogorci raditi nedeljom? Ako se najveći trgovac pita - neće

Predsednik podgoričke kompanije Voli Dragan Bokan kazao je da je protiv ukidanja neradne nedelje, prenosi portal Radio-televizije Crne Gore.

Region

Izvor: RTCG

Četvrtak, 24.11.2022.

18:57

Hoće li Crnogorci raditi nedeljom? Ako se najveći trgovac pita - neće
Foto: Depositphotos/ljsphotography

"To je naš konačan stav po tom pitanju", istakao je Bokan na sastanku Odbora udruženja trgovine u vezi tretmana neradne nedelje.

"Voli je protiv ukidanja neradne nedelje, to je naš konačan stav po tom pitanju. Pozivam na poštovanje svih zakonskih regulativa i njihovu pravilnu primenu, bez pronalaženja takozvanih rupa u zakonu i njegove zloupotrebe, koje za rezultat imaju prodaju gotovo svih kategorija životnih namirnica u uslovima koji su neadekvatni, rad pojedinih trgovina nedeljom i raznorazna dovijanja i očiglednu nameru da se izbegne poštovanje zakona", kazao je Bokan.

On smatra i da je na benzinskim pumpama neophodno zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna.

"Očekujemo i da se zabrani prodaja na pijacama nedeljom svih industrijskih proizvoda koji nisu poljoprivredni i da na način na koji je regulisana neradna nedelja, isto pravilo važi za sve trgovine koje posluju u okviru pijaca", kazao je Bokan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potpisano: "Kanabis legalan od ponedeljka"

Javna, politička i zakonodavna rasprava o legalizaciji kanabisa u Nemačkoj je trajala godinama. Sada je definitivno gotovo i više nema odlaganja: od 1. aprila građani će pod određenim uslovima moći da gaje, kupuju, prodaju i konzimuraju marihuanu.

9:31

29.3.2024.

7 h

Podeli: