Evo gde je lošija Milka i Koka Kola

Savez potrošača Slovenije je prilikom kontrole tržišta među 32 para proizvoda otkrio 10 pari proizvoda različitog kvaliteta.

Region

Izvor: B92

Subota, 15.07.2017.

15:50

Evo gde je lošija Milka i Koka Kola
(Foto: Thinkstock.com)

Među njima su bili i Koka Kola, Milka čokolade i Rio mare namazi.

"Šta je niža cena, to je manji kvalitet sirovina i trgovine ovaj nedostatak nadoknađuju naglaskom da je proizvod proizveden u domaćoj državi", rekao je prilikom predstavljanja informacija o pregledu tržišta prehrambenih proizvoda slovenački ministar poljoprivrede Dejan Židan, prenosi RTV Slovenije.

Istraživanje tržišta su sproveli Uprava za bezbednost hrane, veterinarstvo i zaštitu bilja, Zavod za ishranu i Udruženje potrošača Slovenije.

"Ako podatke uporedimo u odnosu na Češku, Mađarsku i Slovačku, situacija je bolja, ali nije savršena", rekao je Židan.

U isto vreme utvrđeno je da postoji povećan rizik od komercijalnih brendova, na šta će ministar Židan upozoriti ministarski vrh u Briselu.

"Ovo područje je za nas novootkriveni rizik, tako da ćemo ovu problematiku u Sloveniji produbiti u narednim mesecima", dodao je on.

Razlike koje utiču na kvalitet proizvoda otkrivene su piću Koka Kola, u mlečnoj čokoladi Milka, u konzervama jetrene paštete i mesnim narescima, u bezalkoholnom piću sa ukusom narandže, u voćnom jogurtu s ukusom jagode i Hoferovoj tost-šunki. Osim toga, razlike su nađene i prilikom pregleda Rio Mare tuna pašteta, mlečnih čokolada t i Hoferovih voćnih jogurta s ukusom jagode.

Predsednica Udruženja potrošača Breda Kutin je naglasila da najveći problem predstavljaju aditivi, zamene za meso sa sojom, koje su dozvoljene po propisima. Ona je istakla da kupac mora pogledati deklaraciju da zna šta stvarno kupuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: