Biz - B92.net

Arapi odustali od Kraljičine plaže

Podgorica -- Kompanija Rojal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) odustala je od investicije u turistički kompleks na Kraljičinoj plaži, preneli su podgorički mediji.

Izvor: Beta
Podeli

Rojal grupa je, kako je objašnjeno, odustala zbog višemesečne kampanje kompromitovanja te kompanije, same kraljevske porodice i UAE od strane pojedinih visokih funkcionera i medija u Crnoj Gori.

Prodaji Kraljičine plaže, iza čega je stajala crnogorska vlada, više puta se usprotivila Socijaldemokratska partija, manja članica vladajuće koalicije.

Predsednik SDP Ranko Krivokapić je ranije veoma oštro govorio o prodaji Kraljičine plaže, iznoseći tvrdnje da u tome ima i korupcije.

Kraljičina plaža se nalazi na lokaciji koja pripada opštinama Budva i Bar, od čega su one očekivale vise od 20 miliona evra.

Predsednici opština Budva i Bar Lazar Rađenović i Zoran Srzentić su ocenili da će šteta za obe opštine, ali i za Crnu Goru, biti velika ukoliko se potvrdi da su tačne medijske informacije o odustajanju Rojal grupe od kupovine Kraljičine plaže.

Rojal grupa iz Abu Dabija planirala je da na lokalitetu Kraljičina plaža izgradi luksuzni hotelski kompkleks, vredan oko 180 miliona evra.

Rojal grupa je trebalo da na toj lokaciji kupi više od 420.000 kvadrata zemljišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.