"Ruka pravde" stiže u Crnu Goru

"Nek je sretno svim građankama i građanima Crne Gore", naveo je na svom Fejsbuk profilu direktor Morskog dobra Blažo Rađenović.

Region

Izvor: Sputnjik

Sreda, 31.05.2023.

10:56

Ilustracija: Depositphotos/underworld1

Naime, novi trajekt koji je Crna Gora kupila zvaće se "Ruka pravde", saopštio je Rađenović. Trajekt je kupljen od grčke firme "Karaiskakis šiping kompani" i trebalo bi da počne da saobraća od juna.

Nekada se zvao "Telamon", proizveden je 2000. godine i koštao je ukupno 3,2 miliona evra.

"Zahvaljujući saradnji JP Morskog dobra Crne Gore, ministarke Ane Novaković Đurović, lokalnih samouprava, mnogih državnih institucija i Vlade. Sitno, ali hrabro se broji dan kad nam stiže brod pod crnogorskom zastavom s pravom registrovan pod imenom "Ruka pravde". Nek je sretno svim građankama i građanima Crne Gore", naveo je Rađenović na svom Fejsbuk profilu, prenose crnogorski mediji.

Kapacitet novog trajekta je 90 vozila i 405 putnika.

JP Morsko dobro raspisalo je još jedan tender za zakup trajekta sa posadom.

Inače, na ovoj liniji trenutno saobraćaju tri plovila, a iz JP Morsko dobro najavili su da će ih ukupno biti šest.

Morsko dobro je preuzelo upravljanje trajektnom linijom u februaru, pošto je raskinut ugovor sa privatnom kompanijom koja je taj posao obavljala od 2004. godine.

Prema pisanju crnogorskih medija, JP Morsko dobro ima velikih problema sa trajektom "30. avgust" koji je kupljen u martu od hrvatske "Jadrolinije". Prvo je zabeležena pojava dima zbog trenja kaiševa na jednom od motora, a potom se taj motor i pokvario.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: