Velika promena oko isplate plata – ukinuta jedna obaveza

Hrvatska vlada predviđa u konačnom predlogu izmena zakona o porezu na dohodak da plate više ne moraju obvezno da se isplaćuju na tekući račun.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 09.12.2022.

11:09

Velika promena oko isplate plata – ukinuta jedna obaveza
Ilustracija: Shutterstock/Kamil Zajaczkowski

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Zdravko Zrinušić podsetio je na sednici vlade da se prema sadašnjim propisima plate mogu isplaćivati na tekući račun, a svi drugi prihodi na žiro račun.

Budući da je sistem poreske uprave sada tako povezan da to nije nužno ni potrebno, a i kako bi se rasteretili građani i privrednici koji sada moraju da imaju dva ili više računa, predlaže se da se ta obveza ukine, odnosno da isplate mogu da se vrše na bilo koji račun koji građanin želi, rekao je Zrinušić, prenosi Hina.

Administrativno rasterećenje obuhvatiće sve poreske obveznike primaoce i isplatioce novčanih naknada, dodao je on.

Pored niza drugih izmena, vlada je predložila i da se ne oporezuje dohodak do 10 hiljada kuna (1.322 evra) ostvaren prodajom viška električne energije koju građani proizvedu iz solarnih panela na kućama i koju kao višak šalju u mrežu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: