Hrvati u pregovorima sa Boingom: Kupuju "ukleti" avion?

Kroacija erlajns razgovara sa Boingom o potencijalnoj narudžbi aviona iz porodice "maks" kao deo obnove svoje flote, prenosi portal Exyuaiation.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.01.2022.

12:09

Hrvati u pregovorima sa Boingom: Kupuju
Foto: EPA-EFA/MAST IRHAM

Prema pisanju portala AvioRadar, dve strane su u pregovorima jer hrvatski nacionalni avio-prevoznik mora da se odluči za tip letelice koje će činiti srž njegove buduće flote, nakon što su slični razgovori prethodno održani sa Embraerom i Erbasom.

"Boing je trenutno u razgovorima sa Kroacija erlajnsom u vezi sa obnovom njihove flote. Čvrsto verujemo da je 737 maks porodica letelica savršen izbor za letove Kroacija erljnsa na kratkim i srednje dugim linijama. Naš 737 maks nudi nenadmašne performanse za manja tržišta uz mogućnost povećanja kapaciteta aviona unutar same porodice aviona kako bi se izašlo u susret rastućoj potražnji, kakvu očekujemo na hrvatskom tržištu u narednim godinama", saopštio je američki proizvođač aviona.

Prokletstvo 737: Nove greške na Boingovim avionima

Podsetimo, model 737 maks prizemljen je nakon dve fatalne nesreće, u Indoneziji i Etiopiji, u kojima je poginulo ukupno 346 ljudi.

Međutim, Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) pre godinu dana dala je zeleno svetlo za novi početak i omogućila njegovu ponovnu upotrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: