Raspisan tender za auto-put Rača-Bijeljina: Oko 130 miliona evra za deonicu od 21 kilometar

Autoputevi Republike Srpske su objavili javni poziv za projektovanje i izgradnju auto-puta, deonice Rača - Bijeljina.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.11.2021.

08:44

Raspisan tender za auto-put Rača-Bijeljina: Oko 130 miliona evra za deonicu od 21 kilometar
Foto: Depositphotos/YUGOKYOGO

Procenjena vrednost nabavke je 260.000.000 konvertibilnih maraka (oko 130 miliona evra) bez PDV-a, a mesto izvođenja radova je severni deo Republike Srpske obuhvaćen prostorom određenim usvojenim planom parcelacije.

Ukupna dužina deonice Bijeljina - Rača je oko 21 kilometar, a projektovani elementi deonice su: petlja Bijeljina sever sa naplatnom stanicom; čeona naplatna stanica na početku deonice, novi carinski terminal na delu početne trase; baza za održavanje; odmorište tipa obostrane stanice za snabdevanje oko pet kilometara; mostovi, vijadukti, podvožnjaci, nadvožnjaci i ostali objektu u skladu sa Planom parcelacije i idejnim rešenjem, prenosi Ekapija.

Glavni radovi na projektima uključuju, ali se ne ograničavaju, na: izgradnju trupa puta i kolovozne konstrukcije, sistem za odvodnjavanje i tretman voda, objekte, elektro i mašinske instalacije, zgrade, saobraćajnu signalizaciju i opremu, ozelenjavanje, ptelje i naplatne stanice, sa sistemom naplate putarine, kompatibilno postojećem sistemu na mreži auto-puteva u RS.

Rok za izvođenje radova je 36 meseci od uvođenja izvođača u posao. Planirana je gradnja auto-puta sa četiri trake, po dve u svakom pravcu, sa razdelnim pojasom i po jednom zaustavnom trakom.

Takođe, izabrani izvođač treba da projektuje i izgradi jednu petlju i povezne puteve, kao i ostale objekte obuhvaćene projektnim zadatkom.

Rok za prijem ponuda je 27. decembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: