Višegradska grupa pozdravila sporazume potpisane u Skoplju

Zemlje Višegradske grupe pozdravljaju uspostavljanje "mini šengena" (Otvoreni Balkan) od strane Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 30.07.2021.

19:20

Višegradska grupa pozdravila sporazume potpisane u Skoplju
Foto: Depositphotos/Artzzz

"Verujemo da tako tesna saradnja zemalja Zapadnog Balkana doprinosi stabilnosti i razvoju regiona. Zemlje Višegradske grupe nastavljaju da podržavaju ubrzanje procesa proširenja EU", navodi se u saopštenju ministara spoljnih poslova V4, a to su Peter Sijarto iz Mađarske, Jakub Kulhanek iz Češke Republike, Ivan Korčok iz Slovačke i Zbigniev Rau iz Poljske.

Podsećamo, inicijativu "Otvoreni Balkan" su Skoplju dogovorili predsednici Srbije, Severne Makedonije i Albanije Aleksandar Vučić, Zoran Zaev i Edi Rama, poručivši da ona veliki iskorak u povezivanju građana regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: