"Ovo je i više nego sramotno, ovako krasti od ljudi"

Ovako se požalila nezadovoljna turistkinja kojoj su u menjačnici na Hvaru evre zamijenili po znatno nižem kursu u odnosu na kurs HNB.

Region

Izvor: 24sata.hr, Veèernji list

Subota, 24.07.2021.

16:21

Ilustracija: Depositphotos, mishoo

Tako je umesto 749 kuna koliko bi dobila po kursu Hrvatske narodne banke, za 100 evra u ovoj menjačnici dobila svega 607 kuna.

Turistkinja je za 24sata ispričala kako su se i drugi ljudi u Jelsi žalili na kurseve u mjenjačnicama, a veliki broj njih poslovnice su iste firme.

"Menčanice su privatne i mogu staviti kurs koji žele, ali ovo je loša reklama za Hrvatsku", rekao je muškarac koji je sličnu situaciju imao u Rovinju.

Iz firme u čijem je vlasništvu menjačnica takođe ističu da posluju u skladu s propisima Republike Hrvatske, prenosi Večernji list.

"Ovakva je praksa uobičajena u svetu, posebno kada se radi o frekventnim lokacijama s visokim zakupima. Kursne liste su jasno istaknute, a klijentima vraćamo novac ako nakon transakcije nisu zadovoljni", rekli su iz mjenjačnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: