Koliko je Er Montenegro platio reklamiranje na RTS-u?

Er Montenegro je glavni sponzor vremenske prognoze RTS-a, kome je za 5,25 minuta reklamiranja tokom 15 dana platio 20.400 evra sa PDV-om, piše Pobjeda.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 15.07.2021.

13:30

Koliko je Er Montenegro platio reklamiranje na RTS-u?
Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Crnogorska državna avio-kompanija reklamira se na RTS-u od 6. jula tri puta dnevno po sedam sekundi, dodaje list i navodi termine u kojima se reklama emituje.

"Reklamni sadržaj Er Montenegra prikazuje se u trajanju od 21 sekunde dnevno, što ih košta 1.360 evra sa PDV-om, odnosno 64,7 evra po sekundi", piše u tekstu.

Dalje se navodi da su iz Er Montenegra "odbili da odgovore Pobjedi zbog čega su odlučili da se reklamiraju na RTS-u i koliko ih to košta", te da je informacije o detaljima ugovora list dobio u RTS-u, gde su im rekli da 15 dana tv sponzorstva naplaćuju 17.000 evra bez PDV-a.

Stopa PDV-a u Srbiji je 20 odsto, tako da on na tu cenu iznosi 3.400 evra, izračunala je Pobjeda.

List konstatuje da je Srbija emitivno tržište Er Montenegra i da je linija ka Beogradu najprofitabilnija, što je, dodaje, "potvrđeno i time da je kompanija prvi let 10. juna obavila ka glavnom gradu Srbije".

"Ipak, nejasni su efekti reklamiranja na RTS-u budući da većinu putnika iz Podgorice i Tivta ka Beogradu i obratno i dalje prevozi Er Srbija, koja ima više nedeljnih letova na tim relacijama od Er Montenegra", piše podgorička Pobjeda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: