Bugati je od sada hrvatski; Rimac: Inspirisao me Nikola Tesla VIDEO

Vest koja možda zvuči nestvarno istinita je - hrvatska kompanija Rimac preuzela je legendarni Bugati.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.07.2021.

22:01

Bugati je od sada hrvatski; Rimac: Inspirisao me Nikola Tesla VIDEO
Foto: Profimedia

Na ovaj način je Mate Rimac postao prvi čovek jedan od najlegendarnijih brendova autoindustrije.

Njegova kompanija Rimac Automobili postaće Rimac Grupa i biće podeljena na dve kompanije - Rimac Technology i Bugatti Rimac u kom će Rimac Grupa imati 55% udela.

Mate Rimac je, na predstavljanju novog poduhvata, rekao da 2009. godine nije mogao ni da zamisli da će 12 godina kasnije biti u ovakvoj poziciji.

Pre 12 godina kad je pokretao kompaniju u garaži, Rimac je imao jednog zaposlenog - njega samog. Kad je kompanija na tržište izbacila svoj prvi automobil - Concept One - bilo ih je 11.

Ove godine, kad su predstavili hiperautomobil Rimac Nevera ima ih više od 1000.

"Da mi je neko pre 12 godina rekao da će se ovo dogoditi, ne bih mu verovao", rekao je. "Inspirisao me Nikola Tesla i njegovi izumi i hteo sam da dokažem da električni automobili mogu da budu brži i uzbudljiviji od konvencionalnih automobila", rekao je Rimac.

"Uvek sam ovo hteo da napravim u Hrvatskoj i dokažem da se to može napraviti ovde. Kao što izreka kaže, sve je nemoguće dok to neko ne napravi", naglasio je Rimac.Izvršni direktor Poršea Oliver Blume poručio je da je "Rimac 2009. imao startup, a danas je jedan od najznačajnijih proizvođača tehnologije za električne automobile, a uz to proizvodi i vrhunske električne hiperautomobile".

Luc Meške, zamenik predsednika i finansijski direktor Poršea dodao je da je "Mate Rimac izuzetan preduzetnik, kakvih nema puno u autoindustriji. Opušten je i ozbiljan u isto vreme. Uprkos njegovom izuzetnom uspehu, ostao je čvrsto na zemlji. Mate, nemoj se nikad promeniti", rekao je Meschke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: