Kopačke za Ronalda prave se u Kotor Varoši

Fabrika Sportek iz Kotor Varoši pravi profesionalnu sportsku obuću za Najki (Nike) korporaciju u kojoj igra i najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo.

Izvor: Indikator
Podeli
Foto: Jose Breton- Pics Action/Shutterstock
Foto: Jose Breton- Pics Action/Shutterstock

Obuću koriste i brojne druge svetske fudbalske zvezde, a tu je i biciklistička oprema koju nosi veliki deo takmičara na trci Giro d’Italia uključujući i ovogodišnjeg pobednika Egana Bernala.

Fabrika, koja je jedan od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini, osnovana 2005. godine sa velikim početnim italijanskim kapitalom, u samom startu imala je 300 zaposlenih, dok je danas, zahvaljujući dugoročnoj saradnji sa svetski poznatim kompanijama poput Najki korporacije, te stalnim unapređenjem poslovnih procesa, ulaganjem u nove tehnologije i ljudski potencijal, izrasla u poslovnog giganta sa više od 2.000 radnika.

Njene hale sa proizvodnim i skladišnim prostorima se danas prostiru na oko 40.000 metara kvadratnih površine, a kapaciteti su dostigli brojku od 15.000 pari obuće dnevno, piše Indikator.

Ronaldo jednim potezom oborio vrednost globalnog brenda za četiri milijarde evra VIDEO

Fabrika obuće Sportek bavi se serijskom proizvodnjom sportske obuće – profesionalni modeli za fudbalere – kopačke za Najki (u kojima igra najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo i brojne druge svetske fudbalske zvezde). Od 2008. do 2020. godine na godišnjim konkursima za novi dizajn kopački, koje kompanija Najki raspisuje svake godine u svetu, njihov dizajner iz Italije uvek je osvajao prvu nagradu.

Takođe, proizvode i kompletan profesionalni biciklistički program (osim kaciga i naočara) za marku DMT koja je u vlasništvu njihove matične firme Dijamant iz Italije, a imaju i posebnu liniju za proizvodnju, šivenje i štampanje kompletnog programa od tekstila za bicikliste (čarape, majice, pantalone, dukserice...).

Osim toga, već dugi niz godina rade i serijsku proizvodnju obuće za američku kompaniju Crocs (letne papuče i klompe). Na godišnjem nivou, za ovu kompaniju naprave i izvezu oko 4.000.000 pari obuće.

Britanska vojska nosi obuću koja se pravi u Šimanovcima FOTO

Uz to, u njihovu delatnost spada i proizvodnja delova od karbonskih vlakana za motocikle Ducatti i bicikle DMT (veliki deo takmičara na trci Giro d'Italia, pa i ovogodišnji pobednik nosi opremu koja se proizvodi u Sporteku), kao i krovišta za manje jahte od karbonskog tekstila.

Njihova poslovna strategija podrazumeva kontinuirano istraživanje i razvoj novih metoda za izradu njihovih proizvoda, snažnu orijentisanost na klijente, uz nezaobilaznu korporacijsku i društvenu odgovornost sa posebnim akcentom na odgovornost prema njihovim zaposlenima, rečeno je prilikom posete predstavnika Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine kompanijama u Kotor Varoši Sportek i Dermal R, a koje zajedno upošljavaju više od 3.200 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 40 idi na stranu