Slovenci varali građevince: Radnicima iz regiona ostali dužni preko dva miliona evra

Slovenačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv trojice slovenačkih državljana za koje se sumnja da su prevarili 432 radnika.

Region

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2021.

13:08

Slovenci varali građevince: Radnicima iz regiona ostali dužni preko dva miliona evra
Foto: Depositphotos/potowizard

Kako se navodi, varali su uglavnom strane građevinske radnike, a prevarili su ih za najmanje 2,1 milion evra u periodu od 2011. do 2019. godine.

Kriminalistička policija u Celju je krajem maja okončala dugotrajnu istragu sistemskog kršenja osnovnih prava radnika, saopštila je danas Policijska uprava Celje, a prenosi slovenačka agencija STA.

Otkriveno je da su poslodavci unajmljivali radnike iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Severne Makedonije, a kasnije bi ih, nakon nekog vremena, ponovo zaposlili u uvek novim "fiktivnim" kompanijama.

Osumnjičeni "fiktivni" direktori su tako upravljali sa ukupno 22 kompanije u tom periodu, dok radnicima namerno nisu isplaćivali zarade, doprinose za socijalno osiguranje, poput zdravstvenog i penzijskog osiguranja, niti su plaćali porez i otpremnine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: