10 direktora smenjeno zbog loših rezultata

Banjaluka -- Direktori deset šumskih gazdinstava (ŠG) u Republici Srpskoj smenjeni su danas zbog loših rezultata, a najveći gubitak su imala ŠG “Borja” i ŠG “Doboj”.

Izvor: Capital
Podeli
Foto: Depositphotos/Lightsource
Foto: Depositphotos/Lightsource

Prema podacima koje poseduje portal Kapital, najlošije poslovanje imalo je ŠG “Borja” iz Teslića, koje je u minusu 1,4 miliona KM, zatim ŠG “Doboj” sa 924.503 KM, Centar za semensko-rasadnu proizvodnju Doboj, čiji gubici iznose 865.690 KM, ŠG “Vrbanja” 832.215 KM i ŠG “Zelengora” Kalinovik 382.792 KM.

Tu su i ŠG “Drina” sa 369.261 KM gubitaka, zatim ŠG “Milići” sa 167.646 KM, Centar za gazdovanje kršom Trebinje 140.207 KM, ŠG “Majevica” 100.198 KM i Šumska kuća “Ognjište” bilježi minus od 30.939 KM.

Da su smenjeni direktori potvrdio je to u Istočnom Sarajevu ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić.

Pašalić je dodao da će insistirati da se nakon završetka svake poslovne godine smenjuju direktori koji su poslovali negativno i da je ovaj potez bio nužan, jer je postala neizdrživa situacija u kojoj su oni koji su uspešno poslovali namirivali gubitak onih sa negativnim poslovanjem.

Pašalić je juče rekao da je donesena odluka o smeni direktora zbog poslovnog gubitka od oko 5,3 miliona KM, a osnovni kriterijum za imenovanja novih vršilaca dužnosti u tim organizacionim delovima biće stručnost i ostvareni profesionalni rezultati u oblasti šumarstva.

“Vlada Republike Srpske podržala je inicijativu resornog ministarstva da svi rukovodioci organizacionih delova Šuma koja su poslovala negativno budu razrešeni dužnosti”, rekao je Pašalić, prenosi Glas Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 48 idi na stranu