Nastala opšta pometnja: Vrhovnom sudu presela torta Ziraat banke

Banjaluka -- U Vrhovnom sudu Republike Srpske pokrenuti su disciplinski postupci protiv zaposlenih jer su primili i jeli tortu koju je poslala Ziraat banka, saznaje Capital.

Izvor: Capital.ba
Podeli
Ilustracija/Foto: Depositphotos/belchonock
Ilustracija/Foto: Depositphotos/belchonock

Oni su tortu Ziraat banke primili nakon što je presuđeno u jednom njihovom predmetu.

Nedavno je u Vrhovnom sudu Srpske zaprimljen „poklon“ od lica koje se predstavilo da je iz Ziraat banke.

Poklon je ustvari bila torta, kojom su se zaposleni u sudu počastili, a kada je informacija ili komad torte došao do predsednice suda Vesne Antonić usledila je reakcija. Nastala je opšta pometnja, traženo je da se utvrdi ko je primio i ko je konzumirao tortu, zašto pokon nije vraćen, te ko je sve radio ili radi na predmetu u kojem je jedna od strana Ziraat banka.

U Vrhovnom sudu RS su na pitanje Capitala potvrdili da su zbog jedne torte pokrenuti disciplinski postupci.

"U prijemnoj kancelariji Vrhovnog suda Republike Srpske pristupilo je NN lice, predstavilo se da je iz Ziraat banke, kojom prilikom je donelo tortu (jednu, a ne više torti), sa naznakom da torta predstavlja znak pažnje, bez davanja bilo kakvih drugih informacija", naveli su u sudu.

Dodali su da je tortu primila zaposlena na prijemu pošte i o tome obavestila rukovodioca svoje službe, koja je neadekvatno reagovala na propuste zaposlene na prijemu pošte.

"Proverom kroz CMS utvrđeno je da je predmet u kome je Ziraat banka učestvovala kao treća strana završen i otpremljen iz ovog suda pre dostavljanja torte, pa je samo za pretpostaviti da je torta darovana u vezi navedenog predmeta, što je rezultovalo pokretanjem disciplinskog postupka protiv obe zaposlene, jer je njihovo ponašanje suprotno pravilima službe", istakla je sekretar suda Jelena Despotović.

U Ziraat banci su rekli da nije reč ni o kakvom poklonu koji je stigao u sud od strane Ziraat banke, već o jednoj torti koja je upućena od strane njihovih radnika prema koleginicama u pisarnici suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 48 idi na stranu