Letovi iz Podgorice i Tivta za Beograd verovatno u junu

Beograd -- Crnogorski ministar Mladen Bojanić izjavio je danas da očekuje da će To Montenegro prve letove Podgorica-Beograd i Tivat-Beograd uspostaviti u junu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/ZORAN ZESTIC
Foto: Tanjug/ZORAN ZESTIC

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kolegom iz Srbije Tomislavom Momirovićem, Bojanić je rekao da su se te dve linije pokazale kao ekonomski najisplativije i najkorisnije po pitanju ekonomske saradnje Srbije i Crne Gore.

"Znate da smo imali problem sa našom nacionalnom avio-kompanijom Montenegro erlajns, koja više finansijski nije mogla da funkcioniše. Sve što bude bila obaveza, mi ćemo preusmeriti na sebe (Vladu Crne Gore) i to ćemo brzo rešiti. Nova kompanija 'To Montenegro' radi na tome da što pre uspostavi vazdušni saobraćaj na relaciji Podgorica - Beograd i Tivat - Beograd", rekao je Bojanić.

Istakao je i da su te destinacije važne zbog protoka ljudi i za turističku privredu Crne Gore.

"Optimistički je ostvarivo da početkom juna imamo prve letove na ovim destinacijama", rekao je Bojanić.

Navodi da je sa kolegom Momirovićem razgovarao i na temu drumske povezanosti Srbije i Crne Gore i kao najbitniji projekat istakao auto-put koji će povezati Beograd i Bar.

"Mi smo pri kraju jedne deonice auto-puta sa željom da što pre nastavimo dalje. U tom cilju napravili smo dogovor da naši timovi zajedno rade na definisanju konkretnih tačaka budućeg autoput na granici Boljare i da potpišemo taj sporazum", istakao je Bojanić.

U cilju efikasnijih graničnih prelaza, Bojanić je kazao da će se raditi na tome da tu postoji samo jedan granični prelaz.

Bojanić navodi da je treća tema o kojoj su razgovarali železnička infrastruktura i najavio da će u narednih nekoliko meseci u Bjelom polju biti zajednički granični prelaz.

"Neće više biti duplirana granica, umesto dve granice imaćemo jednu na kojoj će se završavati sve carinske i administrativne procedure što će poboljšati efikanost železničkog saobraćaja", rekao je Bojanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 48 idi na stranu