Crna Gora planira veliko ulaganje u rekonstrukciju pruge Beograd-Bar

Ministar prostornog planiranja Gore Ratko Mitrović kaže da će sutra na sastanku sa kolegom Tomislavom Momirovićem razgovarati o gradnji auto-puta Beograd-Bar.

Region

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.04.2021.

14:59

Crna Gora planira veliko ulaganje u rekonstrukciju pruge Beograd-Bar
Foto: Depositphotos/gyn9037

"Kada je reč o izgradnji auto-puta Beograd- Bar, razgovaraćemo o tome koji su naši a koji planovi Vlade Srbije i koja je varijanta najbolja da bi se put završio što pre i bio što bolji", rekao je crnogorski ministar.

"Razmotrićemo da li je bolje da Srbija radi svoju deonicu do Boljara, a mi svoju ili da gradimo zajednički kao i da se usaglase dinamike izgradnje ovog, za nas veoma važnog puta", rekao je Mitrović.

Najavio je da će jedna od tema biti i železnica, odnosno rekonstrukcija železničke pruge Beograd-Bar u šta Crna Gora namerava da uloži velika kreditna sredstva.

Iskustva Srbije, koja je u rekonstrukciji pruga dosta uradila, su, prema Mitrovićevim rečima, veoma korisna Crnoj Gori.

Takođe i ona iz prostornog planiranja, gde je Srbija daleko odmakla a Crna Gora tek namerava da krene sa izgradnjom ovog veoma bitnog plana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: