Dva sprata i 4.400 kvadrata: Zavirite u novu kancelariju Rimac Automobila VIDEO

Na Jankomiru u Zagrebu je otvorena nova razvojna kancelarija Rimac Automobila u kojoj već radi oko 400 ljudi.

Region

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2021.

09:49

Dva sprata i 4.400 kvadrata: Zavirite u novu kancelariju Rimac Automobila VIDEO
Foto: supergenijalac/Shutterstock

U novoj zagrebačkoj kancelariji na 4.400 kvadrata i dva sprata smešteni su stručnjaci iz niza različitih inženjerskih sektora koji rade na razvoju sistema i tehnologije za električne hibridne modele mnogih proizvođača automobila i sopstvene kompanije Rimac Automobili.

Projekti uključuju razvoj baterijskih sistema, komponenti elektropogona poput motora, prenosnika, invertera, upravljačke elektronike, kao i softverdkih rešenja, razvoj sistema infotainmenta i sistema autonomne vožnje.

Na novoj lokaciji u prizemlju su smeštene i tri R&D laboratorije.

Zagrebačka razvojna kancelarija omogućila je da timovi budu organizovani po projektima na kojima trenutno rade, a uz vlastite projekte, u toku je više od 10 projekata za niz proizvođača u automobilskoj industriji, piše Većernji list.

Na novoj lokaciji je smeštena i velika dvorana za edukacije sa kapacitetom za 70 ljudi. Nakon otvaranja ove nove kancelarije u Zagrebu, Rimac Automobili u Hrvatskoj posluju na šest lokacija, od kojih su četiri posvećene istraživanju i razvoju.

Iz Rimca najavljuju da će se proizvodnja kroz nekoliko meseci, zbog potrebe za većim prostorom, preseliti na novu lokaciju na Jankomiru. Nova proizvodna lokacija biće smeštena na prostoru od 25.000 kvadrata.

Takođe je pre nekoliko dana otvorena i nova kancelarija za istraživanje i razvoj u Velikoj Britaniji u Vorik enterprajs parku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: