Trebalo da gradi "zagrebački Menhetn", umesto toga kupio hotele

Kompanija Igl Hils Zagreb Rial Istejt (Eagle Hills Real Estate) kupila je 69,7 posto udela u Sunce Hotelima od porodice Andabak.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.03.2021.

20:56

Trebalo da gradi
Foto: Maciej Bledowski/Shutterstock

Time je nastala obaveza za objavljivanjem ponude za preuzimanjem, izveštava portal Seebiz.

Reč je o kompaniji iza koje stoji Igl Hils Grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, na čijem je čelu Mohamed Ali Rašid Alabar, poznat srpskoj javnosti po projektu Beograd na vodi čija je izgradnja u toku.

Zagrebačka podružnica Igl Hilsa, koja se bavi razvojem i ulaganjem u nekretnine mešovite namene, od ugostiteljskih, rezidencijalnih, trgovačkih do zdravstvenih, osnovana je u julu 2019. godine.

Preduzetnik Alabar (63) iz UAE je i osnivač Emar Propertisa, jedne od najvećih građevinskih kompanija u svetu s godišnjim prometom od šest milijardi dolara.

Podsetimo, arapski investitor svojevremeno je sa nekadašnjim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem potpisao Memorandum o razumevanju za projekat "Zagreb siti" ili "zagrebački Menhetn". Ipak, jesenas su se pojavile sumnje da od tog projekta verovatno ništa neće biti.

"Rok iz Memoranduma za realizaciju je istekao, bilo je to u septembru i šta se dogodilo? Otkako je taj dokument potpisan, govorimo da je taj Memorandum neobavezujući, pa se ništa nije dogodilo ni kad su rokovi prošli. Podloga za realizaciju samog projekta bile su izmene GUP-a, koje nisu prošle", rekla je tada za Jutarnji Mirka Jozić iz zagrebačke Gradske službe za privredu, energetiku i zaštitu okoline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: