Kako je počela godina za prosečnog Crnogorca?

Prosečna zarada, bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori iznosila je u januaru 530 evra i bila je 0,6 odsto veća u odnosu na decembar 2020, prema podacima Monstata.

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.03.2021.

14:25

Kako je počela godina za prosečnog Crnogorca?
Foto: Shutterstock/VAKS-Stock Agency

Prosečna januarska neto zarada je u odnosu na isti mesec prošle godine porasla za 1,1 odsto., prenosi sajt Bankar.me.

Prosečna bruto zarada u januaru iznosila je 791 evro.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u januaru u odnosu na decembar prošle godine zabeležile rast od 0,3 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period porasle 0,3 odsto”, navodi se u saopštenju.

Najveći rast prosečnih zarada bez poreza i doprinosa na mesečnom nivou zabeležen je u januaru u građevinarstvi i administrativnim i pomoćnim uslužnim delatnostima, za po 4,1 odsto.

“Rast je zabeležen i u sektorima snabdevanje električnom energijom 1,3 odsto, trgovina na veliko i malo 1,3 odsto, informisanje i komunikacije 1,1 odsto”, rekli su iz Monstata.

S druge strane, prosečne januarske neto plate su u odnosu na prethodni mesec pale u sektorima prerađivačka industrija za 8,5 odsto, poslovanje sa nekretninama za 3,1 odsto i usluge smeštaja i ishrane za 2,3 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: