Inicijativa za refundaciju troškova: Hoće li oni koji su bili u izolaciji dobiti po 50 evra?

Sarajevo -- Goraždanska političarka Edita Velić u Skupštini BPK podnela je amandman na predlog budžeta tog kantona za ovu godinu.

Izvor: Klix
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Liudmyla Guniavaia
Ilustracija: Shutterstock/Liudmyla Guniavaia

Ona je to učinila kako bi bila osigurana sredstva za građane ovog kantona koji su do sada imali rešenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor.

Na taj način, smatra ona, svima koji su bili u izolaciji dala bi se mogućnost da bar delom refundiraju troškove izolacije.

"Ovo sam dužna svima koji su bili u izolaciji, jer niko nije birao da dobije koronu i bude u izolaciji. Kad se može deliti udruženjima za ekologiju po više od 50 hiljada za akcije čišćenja, smatram - uz dužno poštovanje - da je tema amandmana puno važnija. Od e-Vlade je i te kako važnija", navodi Velićeva, a prenosi portal Kliks.

Na pitanje portala koliko je ova inicijativa sprovodiva i koliko bi novca trebali da dobiju oni koji su bili u izolaciji, ako predlog bude usvojen, Velić objašnjava da je na kodu vlade bilo planirano 20.000 konvertibilnih maraka u predlogu budžeta.

"Tu sam amandmanski predložila još 80.000 KM da bi se taj iznos zaokružio na 100.000 KM jer je do sada oko 1.044 lica bilo pod zdravstvenim nadzorom zbog korone i smatrala sam da troškove izolacije treba refundirati osobama koje bi se javile na javni poziv, a iznos bi bio simboličnih 100 KM po osobi", kaže Velić.

Podseća da su ranije sličnu stvar imali za penzionere te im je dodeljivano po 50 KM.

"Kako mi amandman nije usvojen, uz obrazloženje premijerke da ovakve aktivnosti nisu započeli ni drugi kantoni, ja ću uputiti predlog zakona koji će ovu oblast regulisati i tražiti preraspodelu sredstava na ovaj kod koji je ostao 20.000 KM i insistirati na usvajanju zakona o ublažavanju negativnih posledica pandemije za fizička lica", pojasnila je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu