Sarajevska "megagrađevina": Tramvajsku stanicu rekonstruišu već godinu dana

U nedelju, 28. februara biće godinu dana od početka rekonstrukcije tramvajske stanice u sarajevskom naselju Otoka.

Region

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2021.

21:17

Sarajevska
Ilustracija: Shutterstock/studioeightyfour

S druge strane, za manje od godinu dana napravljena je vakcina protiv koronavirusa.

Sudeći po vremenskoj dužini trajanja rekonstrukcije, za kantonalne vlasti je ovo megagrađevina, piše portal Kliks.

Rad na njoj je počeo krajem februara prošle godine i nedugo posle stao. S pandemijom koronavirusa je utihnulo gradilište. To se desilo ne zbog virusa, već zbog vlasti, piše portal. Ako se pita prethodni saziv kantonalne vlade predvođen Strankom demokratske akcije (SDA) kriva je vlada Šestorke.

"Gradnja tramvajskog stajališta na Otoci stoji iz razloga što neko nije pogledao u projekat i video da je tramvajsko stajalište u koliziji s odvodnjom pruge. Da smo završili to stajalište mi bismo ga morali rušiti. Da li to ide? Oštetili bismo budžet, mi se moramo odgovorno ponašati prema novcu građana", izjavio je u septembru prošle godine u intervjuu za taj portal bivši ministar saobraćaja Adi Kalem.

Tada je tvrdio da se dva puta objavljivao javni postupak da se postavi cev.

"Prvi put se niko nije prijavio, a drugi put iznos bude duplo veći od procenjenog. Sada imamo direktni sporazum sa sadašnjim izvođačem da se i taj posao završi. Procesi su dosta spori u realizaciji bilo kojeg projekta. Ne može se ništa brzo rešiti", smatra Kalem.

I dok se čekalo da se odreši birokratski čvor, propušteno je najpovoljnije vrijeme za građevinske radove - tokom zaključavanja u Sarajevu.

Šteta: U martu kraj radova

Grad se otključao, a gradilište na stanici je živnulo pred lokalne izbore. Aktuelnom ministru saobraćaja Adnanu Šteti takođe nije jasno zašto godinu dana traje rekonstrukcija. Mišljenja je da je odgovorna prethodna vlast.

"Nije ni meni jasno zašto se gradi ovoliko. To treba pitati bivšeg ministra i bivšu vladu jer to nisu završili u svom mandatu. To se moglo završiti", poručio je.

Očekuje da će rekonstrukcija konačno biti okončana sledećeg meseca, piše Kliks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: