BiH ima svoju kriptovalutu - upravo je počela trgovina na svetskom nivou

Bosanskohercegovačka kriptovluta RuXCrypto (RXC) izlistana je na berzi licenciranoj od strane EU regulatora – Whitebit i njom se od juče tamo trguje.

Region

Izvor: Biznisinfo.ba

Petak, 19.02.2021.

09:11

BiH ima svoju kriptovalutu - upravo je počela trgovina na svetskom nivou
Ilustracija: Depositphotos, monsit

Reč je o kriptovaluti koja se “rudari” od 25. septembra prošle godine, a izlazak na ovu evropsku berzu veliki je uspeh i poduhvat, ocenuje portal Biznisinfo.ba.

Sve to zahvaljujući entuzijastima predvođenim Nedžadom Smajićem i portalu specijalizovanom za blockchain tehnologije Crypto.ba.

"Dugo se bavim kriptovalutama, nekih 10 godina. Dugo vremena proveo sam na svetskim berzama i forumima gde sam mogao puno učiti o tehnologiji o kojoj ne možete svugde učiti. Na Bitcointalk forumu, jednom od najpoznatijih foruma, bio sam vrlo aktivan i imao vrlo kvalitetan račun jer sam puno doprineo toj zajednici", rekao je ranije za navedeni portal Nedžad Smajić Rux, osnivač zajednice Crypto.ba.

Naime, u vreme pandemije koronavirusa koja je prošle godine zahvatila ceo svet i naglasila važnost kriptovaluta i prelazak na nove tehnologije Crypto.ba lansirao je pomenutu kriptovalutu, nastalu kao komjuniti (community) kriptovalutu i kao način promocije kriptovaluta naročito među mladima.

Kako je prethodno najavljeno, RuXCrypto će biti dostupan i na BCX berzi u Srbiji.

Podsetimo, krajem prošlog meseca, region je obišla vest o prvoj kompaniji u BiH koja je omogućila kupcima da plate račun bitkoinom, a koja se nalazi u Sanskom Mostu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: