Sporazum o auto-putu Sarajevo–Beograd: Za stolom Dodik i Erdogan

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik potpisaće u Ankari s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom sporazum o građevinskim projektima

Region

Izvor: klix.ba

Petak, 12.02.2021.

14:11

Sporazum o auto-putu Sarajevo–Beograd: Za stolom Dodik i Erdogan
Foto: Profimedia

Potpisivanje je najavljeno za 16. mart, a među projektima je i auto-put Sarajevo–Beograd.

Ova informacija danas je najavljena na sastanku ministra prometa i komunikacija Vojina Mitrovića s ambasadorom Turske Haldunom Kočom. Tema razgovora bila je nastavak i ubrzavanje realizacije projekta izgradnje auto-puta Beograd–Sarajevo–Beograd, piše Kliks.

Povod sastanka je potpisivanje Sporazuma između Veća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske o saradnji na infrastrukturnim i građevinskim projektima kojim će biti obuhvaćen i ovaj projekat. Kako je planirano, sporazum će 16. marta u Ankari potpisati predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan.

Sagovornici su razgovarali i o Koridoru 5C, mogućnosti što skorijeg potpisivanja Sporazuma o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između Veća ministara BiH i Vlade Republike Turske, kao i Memoranduma o razumevanju između Direkcije za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine i Generalne direkcije za civilno vazduhoplovstvo Republike Turske.

Ambasador Koč je istakao da Turska i dalje u potpunosti stoji iza obećanja da će podržati projekat izgradnje auto-puta i brzog puta koja će povezivati glavne gradove BiH i Srbije, što dokazuje i potpisivanje Sporazuma predsedavajućeg Predsedništva BiH Dodika i predsednika Erdogana.

Ministar Mitrović se još jednom zahvalio turskom ambasadoru na podršci za ovaj projekat, ističući da je izgradnja autoputa veoma značajna kako za odnose BiH, Srbije i Turske tako i za bolju povezanost i privredni razvoj celog regiona.

Izražavajući zadovoljstvo zbog činjenice da se ubrzano radi na izgradnji deonice autoputa od Kuzmina do Bijeljine, ministar Mitrović je naglasio da će Ministarstvo komunikacija i prometa BiH nastojati da ukloni sve administrativne prepreke kako bi otpočela i gradnja autoputa od Bijeljine do Sarajeva, kao i brzog puta od Sarajeva do Višegrada i graničnog prelaza sa Srbijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

18 h

Podeli: