Sto hiljada litara piva kojem je istekao rok trajanja

Zbog epidemije koronavirusa slovenski pivari imaju na tržištu i u zalihama najmanje 100.000 litara piva kojem je istekao rok trajanja.

Region

Izvor: SEEbiz

Subota, 23.01.2021.

12:34

Sto hiljada litara piva kojem je istekao rok trajanja
Foto: Viiviien/Shutterstock

To je objavilo Udruženje slovenskih pivara i pozvalo vladu na hitnu pomoć.

Reč je o pivu u bačvama koje je bilo namenjeno ugostiteljskom sektoru i nije za prodaju potrošačima. Pivari predlažu izuzeće od akciza i naknadu za uništavanje ove robe, prenosi SEEbiz. Kako su istakli iz Udruženja, pivarstvo je jedna od najugroženijih industrija u zemlji, a trenutna državna pomoć nije dovoljna za preživljavanje, posebno manjih pivara. Između ostalog, predlažu ukidanje akciza na alkohol 2021. godine, kao i otplatu nepodmirenih potraživanja od ugostiteljskog sektora, naknadu proizvoda kojima je istekao rok jer je ugostiteljski i turistički sektor zatvoren, te naknadu fiksnih operativnih troškova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: