"Crna Gora juče bukvalno izbegla bankrot, kao i angažman sa MMF-om"

Ministar finansija i socijalnog staranja Crne Gore Milojko Spajić tvrdi da je ta država jučerašnjim emitovanjem državnih obveznica bukvalno izbegla bankrot.

Region

Izvor: cdm.me

Četvrtak, 10.12.2020.

13:55

Foto: Depositphotos, xload

U pitanju je emitovanje obveznica na međunarodnom tržištu u iznosu od 750 miliona evra.

On je dodao da je to bio jedini moguć potez u ovom trenutku, piše portal CDM.

Spajić je kazao i da je izbegnut angažman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

“Crna Gora je izbegla bankrot. Reagovali smo pre početka sledeće godine da ne bismo upali u dužničku krizu. Ništa od tog novca neće ići na potrošnju. Samo za Crnu Goru i vraćanje kredita”, saopštio je Spajić na današnjoj konfereciji za novinare.

Premijer Zdravko Krivokapić je kazao da je Crna Gora uspešno emitovala 750 miliona evra obveznica na međunarodnom tržištu.

“Osećam ponos i zadovoljstvo što smo uspeli da obezbedimo ovakav pristup. Želimo da budemo dobri domaćini, da se ponašamo domaćiski. Ako to neko do sada nije video videće u toku ove vladavine”, poručio je Krivokapić na konferenciji za novinare zakazanoj povodom zaduženja od pomenutih 750 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: