Investicija vredna 20,5 miliona evra: Grade se hotel i sedam vila na Žabljaku

Podgorica -- Vlada Crne Gore je prihvatila predlog da se na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma uvrsti projekat izgradnje hotela i sedam vila na Žabljaku.

Izvor: CDM
Podeli
Foto: Depositphotos, ZlataMarka
Foto: Depositphotos, ZlataMarka

Trenutno, na Listi razvojnih projekata je 14 investicija, na osnovu kojih je moguće dobiti ekonomsko državljanstvo Crne Gore, pišu Vikend novine.

Kompanija Durmitor Development sa sedištem u Nikšiću dostavila je Ministarstvu održivog razvoja i turizma prijavu na javni poziv, sa pratećom dokumentacijom biznis planom, revidovanim glavnim projektom, potvrde o raspoloživim sredstvima za finansiranje projekta, osnivačke akte i ostalu dokumentaciju od značaja za projekat.

“U dokumentaciji je, između ostalog, navedeno da je na Žabljaku planirana investicija u izgradnju hotela po klasičnom modelu poslovanja kategorije četiri zvezdice, kapaciteta 35 smeštajnih jedinica (24 u hotelu i 11 u vilama), sa 88 ležaja (46 u objektu hotela i 42 u vilama). Vrednost projekta je 20,47 miliona evra, a namera investitora je da u okviru kompleksa otvori 43 nova radna mesta”, objašnjeno je u Vladi.

U cilju potvrde raspoloživosti finansijskih sredstava za realizaciju projekta podnosilac prijave je u skladu sa javnim pozivom dostavio neopozivu bankarsku garanciju izdatu od strane Hipotekarne banke, naplativu na prvi poziv, na iznos od 2,5 miliona evra sa rokom važenja do 11.11.2023. godine, što je i rok predstavljen u dostavljenom dinamičkom planu investicije.

Istovremeno, podnosilac prijave je naveo da će ukupnu investiciju finansirati iz sopstvenih sredstava osnivača preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu