Lutrija prokockana, uzima kredit da plati dugove

Banjaluka -- Dok državne lutrije širom sveta svojim zemljama donose na milione maraka profita, “Lutrija Republike Srpske” ne može da zaradi ni za svoje troškove.

Izvor: Capital.ba
Podeli
Foto:  Depositphotos, DmitryRukhlenko
Foto: Depositphotos, DmitryRukhlenko

Pročitajte još:

Poništen protivustavni posao Vlade i stranog kockarskog lobija

Kako bi pokrpili rupe i platili brojne obaveze, prinuđeni su da podignu kredit od 300.000 maraka (oko 153 hiljade evra), saznaje portal CAPITAL.

Da bi ostali likvidni u “Lutriji” su krenuli u potragu za kreditorom koji će im dati novac po fiksnoj kamatnoj stopi, a koji planiraju da vrate za godinu dana. Za troškove kredita i kamate spremni su da plate do 15.000 maraka (7,6 hiljada evra).

"Isplata kreditnih sredstava izvršiće se najkasnije u roku od dva dana od potpisivanja ugovora", stoji u tenderskoj dokumentaciji koju potpisuje direktor Rajko Radovanović.

Inače, "Lutrija Repubvlike Srpske" je 2019. godinu završila sa dobiti od 38.543 KM (19,7 hiljada evra). Odgovornost za svoje skromne poslovne rezultate u prošloj godini pokušala je da prebaci na građane, koji su prema njihovom zapažanju sve siromašniji.

"Konzumenti naših igara, su gotovo u celosti prosečni građani starije dobi koji iz dela ličnih primanja koji preostaju nakon podmirenja osnovnih životnih potreba, odnosno iz dela tzv.diskrecionog dohotka, sve teže zadovoljavaju svoje potrebe ili navike u segmentu koji je predmet našeg poslovanja. Sve složeniji ekonomski uslovi i ekonomske prilike u okruženju značajno utiču na segment siromašenja i pada kupovne moći stanovništva", navodi se u njihovom izveštaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu