Deonica budućeg autoputa: Pogledajte kako napreduju radovi na mostu Moračica u Crnoj Gori VIDEO

Svi glavni objekti na autoputu – mostovi i tuneli koje izvodi kompanija Bemax su finiširani.

Izvor: cdm.me
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, val_th
Ilustracija: Depositphotos, val_th

Pročitajte još:

"Tokom noći biće prava atrakcija": Simbol auto-puta, most Moračica, dobija dekorativnu rasvetu

Završni radovi, odnosno radovi na odvodnjavanju, hidroizolaciji na mostovima, radovi na pripremi za asfalt i zidovi za zaštitu od buke su u završnoj fazi.

“Kada govorimo o asfalterskim radovima do kraja meseca ćemo doći do tridesetog kilometra trase (od 41 kilometra) sa asfaltom (osim asfalta na mostovima). Važno je napomenuti da je pre dva dana izvršeno asfaltiranje na levoj strani mosta Moračica koji predstavlja najveći most na ovoj deonici. Što se tiče petlje Smokovac završeni su radovi koji su planirani da budu završeni po osnovnom ugovoru, to jest, završeni su glavni radovi kao što je proboj trase, most Smokovac”, istakli su iz kompanije Bemax za crnogosrski portal CdM.

Objašnjavaju da se trenutno izvode radovi na instalacijama koje nisu bile u osnovnom ugovoru i radi se priprema za asfalt. Takođe se na petlji izvode završni radovi na naplatnoj stanici Smokovac.

“Kako je kompanija Bemax dobila posao na izgradnji spoja bulevara Vilija Branta (Zlatičkog bulevara) i petlje Smokovac, čekamo da se reše imovinsko pravni odnosi kako bi otpočeli i sa tim radovima. Asfalterske radove na petlji Smokovac planiramo da radimo kada na severu ne budemo mogli da izvodimo pomenute radove zbog zime”, naveli su odgovorima CdM-u.

Za koje je sve poslove zadužen Bemax

Napominju da je na prioritenoj deonici autoputa Bar – Boljare, Smokovac – Uvač – Mateševo kompanija zadužena za građevinske radove na četiri tunela (Suka, Vežešnik, Mrke i tunel Vjeternik sa sjeverne strane) ukupne dužine 11 km za obe cevi, te sedam mostova i dva nadvožnjaka. U pitanju su mostovi Gornje Mrke, Đurićev Laz, Ratkov Laz, Lutovo, Pelev Brijeg, Suvovara i Krkor; nadvožnjaci Preljubovica i Kisjelica, a ukupna dužina obe trake je 3,6 km.

Ova kompanija izvodi radove i na otvorenoj trasi ukupne dužine 10,20 km (obe trake). U sklopu trase izvode se radovi na iskopima, nasipima, potpornim konstrukcijama, zaštiti kosina kao i na odvodnjavanju i na zidovima za zaštitu od buke. Bemax takođe izvodi kompletne asfalterske radove na ovoj deonici.

“Radi se i na objektima Baze za održavanje autoputa i naplatne rampe Pelev Brijeg; objektu Naplatne stanice Mateševo, Petlji Smokovac (u okviru koje se nalazi istoimeni most dužine 300 metara u obe trake kao i naplatna stanica Smokovac”, pojašnjavaju iz Bemaxa.

Na autoputu se radi punom parom, gde trentno kompanija ima 400 radnika, uključujući svoje podizvođače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu