Redak trenutak u 2020. godini: 267 metara dug kruzer privukao pažnju građana

Bar -- U barsku luku jutros je uplovio “Norwegian Spirit“, kruzer poznate kruzing kompanije NCL koji plovi pod zastavom Bahama.

Izvor: CDM
Podeli
Foto: Depositphotos, bigguns
Foto: Depositphotos, bigguns

Uplovljavanje 267 metara dugog kruzera privuklo je veliku pažnju građana Bara, koji su kamerama i foto-aparatima svojih mobilnih telefona ovekovečili ovaj, u 2020. godini veoma redak trenutak.

Prema saznanjima portala Feral.bar, kruzer je uplovio u Bar samo sa posadom, i biće vezan na gatu II AD Port of Adria u takozvanoj raspremi, svojevrsnom brodskom “zimovniku” u trajanju do 91 dan, prenosi CDM.

Kompanije pribegavaju slanju brodova u raspremu u vremenu kada nisu uposleni, a pandemija koronavirusa ove godine faktički je isključila iz saobraćaja kompletnu kruzing flotu. “Norvegian Spirit” plovi od 1998, prvih šest godina za ”Star Cruises”, a od 2004. za NCL, koja je u rekonstrukciju kruzera ove godine uložila 100 miliona dolara.

Na svojih 14 paluba prima 1.996 putnika o kojima brine 965 članova posade. U raspremi, na brodu se nalazi minimalan broj članova posade, neophodan za njegovo osnovno održavanje.

U barskoj luci, na Gatu V AD Luka Bar, od 11. novembra, već je u raspremi feribot “Vronski”, nekadašnja Baranima dobro poznata”Visterija” koja je početkom XXI veka držala linije između Crne Gore i Italije. “Vronski” plovi od 1978, vije zastavu Kipra, vlasnik broda je “Novogorod shipping”, a brod je dug 131, 6 metar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu