Prodaje se kuća u Hrvatskoj o kojoj je pisao Njujork tajms: Cena? Prava sitnica FOTO

U Hrvatskoj jedna raskošna drvena kuća za odmor arhitektonski savremenog izgleda, od oko 200 kvadrata, od kada je izgrađena privlači zaljubljenike u prirodu.

Region

Izvor: Jutarnji list

Subota, 21.11.2020.

13:17

Prodaje se kuća u Hrvatskoj o kojoj je pisao Njujork tajms: Cena? Prava sitnica FOTO
Foto: Depositphotos/Bombaert

Stoga ne čudi da je poznata hrvatska muzičarka Vanna snimila spot za pesmu “Loš trenutak” upravo u bajkovitoj Casi Nube u Hlevcima, u živopisnom predelu Gorskog kotara, piše Jutarnji list.

Za vikend u ovoj popularnoj kući, o kojoj je nedavno pisao i "Njujork tajms", potrebno je izdvojiti oko 8.000 kuna (1.058 evra), a sada se pod imenom Villa Foresta na poznatoj stranici za prodaju luksuznih nekretnina Sotbi, prodaje za 1.170.102 dolara.

U Hrvatskoj, mestu Hlevci, delom okružena gustom šumom i brežuljcima, stoji Casa Nube koja je nedavno završena i tek je uvrštena u ponudu za izdavanje.

Kuća je dobila ime po prezimenu vlasnika Filipa Oblaka jer Nube znači Oblak, a on je ujedno, kako kaže, dizajnirao kuću uz veliku pomoć roditelja, prijatelja, arhitekta i izvođača.

Njegova obitelj porodica iz tog kraja. Kuća je sagrađena u poslednje dvije godine na zemljištu od 1.000 kvadrata.

Privreda ovoga dela Hrvatske počiva na drvnoj industriji i kuće su tradicionalno drvene. Tako je Casa Nube u pročelju od sibirskog ariša koji još ima lagano bež boju, ali će s vremenom posiveti te se još bolje uklopiti u okolinu. I terasa je od sibirskog ariša, kao i sva stolarija, kako bi sve bilo u istom tonu. Krov je od lima, kao i mnogi drugi u ovom kraju. Prednje pročelje je od reflektirajućeg stakla. Noću se kao opcija iznutra nude tamne zavese koje ne propuštaju svetlo, niti se kroz njih vidi unutra.

Izgledom je kuća lokalna, ali bi se jednako mogla nalaziti negde u Norveškoj ili Austriji.

Kuća se sastoji od podruma s garažom, prizemlja i prvog sprata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: