Konkurenti za ekonomsko državljanstvo: U 13 projekata u komšiluku ulaže se 373 miliona evra

Podgorica -- Lista razvojnih projekata Vlade Crne Gore u oblasti turizma ponovo je dopunjena.

Izvor: CDM
Podeli
Foto: Depositphotos, circotasu
Foto: Depositphotos, circotasu

Na listi su se, pored 11 projekata, našla još dva turistički kompleks Amma resort u Čanju i hotel Black Pine u Mojkovcu. Svih 13 projekata sa liste, konkurenti su za program dobijanja ekonomskog državljanstva. Ukupna vrednost projekata je 373 miliona evra, što je još jedan od dokaza da u Crnu Goru vredi ulagati, piše CDM.

AMMA RESORT

Hotelski kompleks Amma resort će se graditi u Čanju, po mešovitom modelu poslovanja. Vredan je 77 miliona eVra, a investitor će u okviru kompleksa od pet zvezdica otvoriti čak 241 radno mesto. Hotelski kompleks je ukupnog kapaciteta 483 smeštajne jedinice, od čega u samom hotelu 241 smeštajna jedinica, a u osam luksuznih objekata vila još 242 smeštajne jedinice.

BLACK PINE

U Mojkovcu će se graditi hotel Blac. Hotel će biti kategorije četiri zvezdice, ukupnog kapaciteta od 174 smeštajne jedinice. Izgradnja će koštati 10,5 miliona evra, a namera investitora je da u okviru kompleksa otvori 144 radna mesta. Iza hotela Black pine, kao i Amma resort stoji Čelebić grupa biznismena Tomislava Čelebića.

HOTEL DURMITOR

Planiranim investicijama predviđeno je novo ruho za nekadašnji hotel Durmitor na Žabljaku, čija je vrednost 20 miliona evra. Hotel, koji će graditi kompanija Durmitor Hotel and Villas, grčkog biznismena Petrosa Statisa, biće kategorije pet zvezdica, a imaće 68 smeštajnih jedinica. Posedovaće 55 luksuznih SUITE jedinica i 12 vila opremljenih kaminima i prirodnim materijalima. Posao, u okviru hotela, dobiće 104 osobe.

BOBOTOV HOTEL

Na Žabljaku će se, takođe, graditi kompleks Bobotov hotel and resort, vredan nešto više od 16 miliona evra. Predviđena je gradnja 160 smeštajnih jedinica, od čega u samom hotelu 40, a u okviru 40 vila još 120. Investitor planira da otvori 153 radna mesta (90 stalnih i 63 sezonska mesta).

KOLAŠIN RESORT & SPA

Najviše projekata biće realizovano u Kolašinu, čak njih sedam. Prvi u nizu kondo hotela koji se gradi je Kolašin Resort & Spa, kategorije četiri zvezdice. Hotel će imati 93 smeštajne jedinice, a projektom je planirano otvaranje novih 66 radnih mesta. Investiciona ulaganja prema biznis planu procenjena su na 11,5 miliona evra.

HOTEL BREZA

Po kondo modelu poslovanja gradiće se i hotel Breza u Kolašinu. Hotel će biti kategorije pet zvezdica, sa 148 smeštajnih jedinica. Posedovaće i bazen sa spa centrom, restorane, konferencijsku salu, turska kupatila, kao i relaks zonu. Vrednost projekta je 19,5 miliona evra, a nakon otvaranja posao će naći 120 osoba. U sklopu objekta planirana je gradnja 160 apartmana namenjenih za prodaju.

HOTEL BJELASICA 1450

U Kolašinu će biti građen i hotel Bjelasica 1450, kategorije četiri zvezdice. Posjedovaće 168 soba, a planirano je otvaranje 96 radnih mjesta u sklopu hotela. Investicija je vrijedna skoro 18 miliona eura. Posao realizuje kompanija Zetagradnja, biznismena Blagote Radovića, a hotel bi trebalo da bude otvoren do naredne zimske sezone.

HOTEL K16

U podnožju Bjelasice će se graditi hotel K16, kategorije četiri zvezdice. Ukupna vrednost projekta je šest miliona evra. Hotel će imati 116 smeštajnih jedinica, a namera investitora je da u okviru hotela sa kondo modelom poslovanja otvori 58 novih radnih mesta.

HOTELD

Hotel D sa depadansom E biće kategorije četiri zvezdice, sa ukupnim kapacitetom od 116 smeštajnih jedinica. Predračunska vrednost investicije predviđene za program ekonomskog državljanstva iznosi oko osam miliona evra. Posao bi trebalo da dobije 61 osoba tokom čitave godine.

HOTEL ELITE

Hotel Elite Hotel & Residence takođe će biti kategorije četiri zvezdice, kapaciteta 150 smeštajnih jedinica. U ovaj projekat biće uloženo 11,5 miliona evra, a posao u hotelu će dobiti 71 osoba i radiće tokom čitave godine.

KOMPLEKS MONTIS

Budući hotelski kompleks Montis Hotel & Resort u Kolašinu imaće pet zvezdica, sa smeštajnim kapacitetom od 238 jedinica, od čega 25 apartmana i 213 soba. Predračunska vrednost investicije je projektovana na iznos od 21 milion, a namera investitora je da u okviru kompleksa otvori 231 radno mesto.

KRALJIČINA PLAŽA

Kompanija Adriatic Properties počela je da gradi kompleks koji obuhvata hotele Kraljičina plaža, Sveti Stefan i Miločer, u koje će uložiti ne manje od 110 miliona. U skladu sa ugovorom o dugoročnom zakupu hotela Kraljičina plaža, ugovorena je izgradnja hotela Kraljičina plaža sa kompanijom Adriatic Properties kategorije pet zvezdica, kapaciteta 126 smeštajnih jedinica. Planirana investicija u izgradnju hotela je 73 miliona, a do sada je u projekat uloženo više od osam miliona evra. Nakon završetka projekta, posao će dobiti 229 osoba.

BOKA PLACE

Mesto na listi razvojnih projekata zauzeo je i hotel Boka Place, koji će biti dio Porto Montenegra. Hotel će biti kategorije pet zvezdica, kapaciteta od 240 smeštajnih jedinica. Ukupno će biti uloženo 44 miliona evra, a posao će dobiti 96 osoba. Boka Place će nuditi novi wellness koncept života kroz 144 stambene i 96 hotelskih jedinica, pod operativom hotelskog brenda Kerzner International.

strana 1 od 45 idi na stranu