Zagreb prodaje tri vredna zemljišta

Grad Zagreb odlučio je da proda tri vredna zemljišta - bivšu Zagrepčanku, bivšu fabriku Gredelj i bivši Paromlin, vidi se u predlogu gradskog budžeta za 2021. .

Region

Izvor: B92

Petak, 20.11.2020.

08:00

Zagreb prodaje tri vredna zemljišta
Foto: Depositphotos, xbrch

Kako navodi SeeBiz, gradonačelnik Milan Bandić planira prihod od prodaje te tri parcele u iznosu od 1,08 milijardi kuna ( oko 132 miliona evra).

Gredelj bi bio prodat za 618,5 miliona kuna (81,6 miliona evra), Zagrepčanka za 376,7 miliona kuna (49,7 miliona evra), a Paromlin za 75 miliona kuna (skoro 10 miliona evra), dok se za ostale poslovne objekte očekuje prihod od još deset miliona kuna (1,3 miliona evra).

Nakon što je video predlog budžeta, Tomislav Stojak, odbornik HNS-a kritikovao je na Fejsbuku planiranu prodaju nekretina.

"Svega nekoliko meseci pre izbora gradonačelnik planira da rasproda izuzetno vredna gradska područja Gredelja, Paromlina i Zagrepčanke, sve ono što još imalo vredi u gradu, kako bi verovatno namirio nekoga njemu bitnog i pokušao se donekle finansijski spasi s obzirom kako je rasipnički i nerazumno trošio naše novce svih ovih poslednjih godina i finansijski uništio Zagreb", napisao je pored ostalog Stojak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: