Otvorena prva prodavnica: Tesla stigla u Zagreb

Zagreb -- Električni automobili Ilona Maska od sada se mogu kupiti u Hrvatskoj.

Izvor: Novac.hr
Podeli
Foto: Epa, John G. Mabanglo
Foto: Epa, John G. Mabanglo

Tesla je otvaranje prodavnice u Zagrebu najavio za prvo tromesečje ove godine, a pre dva meseca objavio je i oglas u kojem traži dva zaposlena za predstavništvo u Zagrebu na puno radno vreme.

Mask je pre godinu dana najavio na Tviteru da otvara urede u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većini drugih država istočne Evrope tokom prve polovine 2020. godine, kad se još nije moglo naslutiti da dolazi pandemija.

Hrvatsku i Srbiju pri tome je posebno naglasio te dodao: "Napokon, možemo učiniti Nikolu Teslu ponosnim na to da imamo njegove automobile u njegovim državama porekla".

Ulazak Tesle u Hrvatsku mogao bi se značajno odraziti na prodaju njegovih električnih automobila na hrvatskom tržištu. Kupci su dosad nerado birali Teslu upravo stoga što nisu imali lokalnu podršku što je s električnim automobilima posebno osetljivo zbog servisa.

Najbliže prodajno mesto Tesle dosad je bilo u Ljubljani.

Tesla motors otvorio je svoju prvu prodavnicu u zagrebačkom trgovačkom centru Avenue molu. U ponudi su Teslini modeli 3, X i S, koji su od početne cene za model 3 od 327.490 kuna (43.250 evra) do najluksuznijeg modela S, čija cena doseže 1.057.490 kuna (139.659 evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu