Otvorena prva prodavnica: Tesla stigla u Zagreb

Električni automobili Ilona Maska od sada se mogu kupiti u Hrvatskoj.

Region

Izvor: Novac.hr

Petak, 13.11.2020.

17:07

Otvorena prva prodavnica: Tesla stigla u Zagreb
Foto: Epa, John G. Mabanglo

Tesla je otvaranje prodavnice u Zagrebu najavio za prvo tromesečje ove godine, a pre dva meseca objavio je i oglas u kojem traži dva zaposlena za predstavništvo u Zagrebu na puno radno vreme.

Mask je pre godinu dana najavio na Tviteru da otvara urede u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većini drugih država istočne Evrope tokom prve polovine 2020. godine, kad se još nije moglo naslutiti da dolazi pandemija.

Hrvatsku i Srbiju pri tome je posebno naglasio te dodao: "Napokon, možemo učiniti Nikolu Teslu ponosnim na to da imamo njegove automobile u njegovim državama porekla".

Ulazak Tesle u Hrvatsku mogao bi se značajno odraziti na prodaju njegovih električnih automobila na hrvatskom tržištu. Kupci su dosad nerado birali Teslu upravo stoga što nisu imali lokalnu podršku što je s električnim automobilima posebno osetljivo zbog servisa.

Najbliže prodajno mesto Tesle dosad je bilo u Ljubljani.

Tesla motors otvorio je svoju prvu prodavnicu u zagrebačkom trgovačkom centru Avenue molu. U ponudi su Teslini modeli 3, X i S, koji su od početne cene za model 3 od 327.490 kuna (43.250 evra) do najluksuznijeg modela S, čija cena doseže 1.057.490 kuna (139.659 evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

17 h

Podeli: