Hrvatski Infobip kupio američku kompaniju za 300 miliona dolara

Zagreb -- Vodnjanski Infobip kupio je američku kompaniju OpenMarket za 300 miliona dolara.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto:  Depositphotos,  selensergen
Foto: Depositphotos, selensergen

Reč je o podružnici kompanije AmDocs koja se, kao i Infobip, bavi uslugama slanja SMS-a.

Možemo potvrditi da je potpisan ugovor o kupovini kompanije OpenMarket sa prodavcem, kompanijom Amdocs. U ovom trenutku čekamo konačne detalje, a više informacija objavićemo danas tokom dana", kratko su potvrdili za Index iz Infobipa.

Infobip je ovog leta prikupio više od 200 miliona dolara u prvoj rundi finansiranja od investicionog fonda One Equity Partners.

Zapošljavaju preko 2100 ljudi

Infobip je 2006. godine krenuo kao mala start-up kompanija iz Vodnjana u Istri. Danas, s gotovo 15 godina iskustva u IT industriji, globalno zapošljava više od 2100 ljudi te kroz 67 kancelarija posluje na šest kontinenata.

Razlog tolikom uspehu su Infobipova komunikaciona platforma i usluge za poslovne subjekte koje mogu dopreti do gotovo 7 milijardi korisnika i stvari u više od 190 zemalja, omogućavajući tako besprekornu mobilnu komunikaciju poslovnih subjekata s njihovim krajnjim korisnicima - na svakom kanalu i uređaju, u svakom trenutku i bez obzira na to u kojem se delu sveta nalaze.

Samo u 2018. godini dve trećine svetske populacije, odnosno 4,7 milijardi ljudi, koristilo je Infobipove servise i usluge. Kompanija sarađuje i u partnerstvu je s vodećim mobilnim operatorima, kompanijama koje razvijaju messaging aplikacije, bankama, e-commerce kompanijama, društvenim mrežama i tehnološkim kompanijama.

Infobip je u svetu prepoznat kao dobitnik brojnih nagrada za kvalitet usluga koje sprovodi, pri čemu sarađuje sa više od 300.000 klijenata; s najvećim svetskim chat aplikacijama poput WhatsAppa, Vibera, Telegrama, te s globalno poznatim brendovima poput Virgin Megastorea, Strave, Ubera, Zendeska, Burger Kinga i mnogim drugim.

Infobip je prošle godine ostvario prihod od 602 miliona eera, što je 38 posto više u odnosu na godinu ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu