Novi hit na tržištu: "Ljude jedino zanima da se sklone u situaciji kada se sve zatvara"

U Hrvatskoj se pojavio novi hit na tržištu - dizajnerske vile. Naime, ove luksuzna odmarališta sada se mogu zakupiti i za ceo mesec.

Region

Izvor: Jutarnji list

Četvrtak, 29.10.2020.

10:09

Novi hit na tržištu:
Foto: Depositphotos, Zveiger

"Kako su u Sloveniji najavili lokdaun, tako smo počeli da dobijamo pozive za dugoročni najam naših triju vila. U petak nam je došao jedan par iz Ljubljane, reč je o vlasnici jedne poznate IT kompanije, koji je odlučio da dođe u Istru na mesec dana", priča za Jutarnji list Andrea Vitas, koja vodi prodaju triju luksuznih vila u vlasništvu kompanije Istria Nuova u selu Režanci, dvadesetak kilometara od Pule.

Ističe da ovo nije odmor i da to trenutno njihove goste ne zanima. Jedino ih zanima da se sklone iz velikih gradova u situaciji kada se sve zatvara, da budu u prirodi, da imaju slobodu kretanja i da su sigurni. A Slovenci se u Istri osećaju svakako sigurno pa su bili prvi gosti koji su tu dolazili odmah nakon opuštanja mera u maju.

"Ne zanimaju se za nas samo Slovenci, imali smo u poslednje vreme stotinak upita za dugoročni najam naših vila za stanovanje dok ne prođe ova situacija. Interes pokazuju ljudi iz okruženja, tačnije oni koji su tri do četiri sata vožnje autom udaljeni od Pule. Puno je zainteresovanih i iz Zagreba. Oni koji rade od kuće, a deca im pohađaju onlajn nastavu, imaju priliku da ovde provedu kvalitetno vreme", ističe Vitas.

Jedan od suvlasnika ovog rizorta sa tri luksuzne dizajnerske vile Stevan Jovanović kaže da se cena mesečnog najma izvan sezone u ovoj situaciji kreće oko cene jedne nedelje u špicu sezone.

"Dakle, za cenu jedne nedelje u špicu sezone sada dobijete ceo mesec. Uz to naši gosti dobiju našu posteljinu i peškire, kozmetiku. Praktično su kao u hotelu. Želimo da nose što manje prtljaga, samo ono što im je potrebno za tih mesec dana", ističe suvlasnik vila, koji je s mađarskim partnerom Valentinom Sovom vile sagradio pre tri godine.

"Cena nedeljnog najma luksuznih vila u špicu sezone kreće se oko 6.000 evra, a gosti imaju i uslugu vozača, turističkog vodiča, imaju svog kuvara, doručak, pa čak i dostavu namirnica, što je u ovoj situaciji prilično traženo. Proteklih smo godina u vilama pre svega imali goste iz Amerike te iz azijskih zemlja, a ove godine su to gosti s bližih tržišta kojima smo dostupni automobilom", zaključuje Vitas.

Inače, nisu samo vlasnici kuća za odmor i luksuznih vila odlučili da ponude svoje smeštajne kapacitete za dugoročni najam tokom pandemije. Istim su stopama krenule i neke hotelske kuće u Istri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: