Vlada RS preuzima "Andrićgrad" od Kusturice?

Vlada RS dala je pre pet dana saglasnost na predlog ugovora o ustupanju i prenosu udela u privrednom društvu "Andrićgrad" Višegrad, piše Kapital.

Region

Izvor: Capital

Utorak, 20.10.2020.

17:22

Vlada RS preuzima
Foto: Depositphotos, kataklinger

"Prema ugovoru Vlada Srpske biće upisana u strukturu vlasništva privrednog društva 'Andrićgrad' sa 63,68 odsto, opština Višegrad sa 14,50 odsto, a preduzeće 'Lotika' i Emir Kusturica sa 21,82 odsto udela u vlasništvu", rekli su u Ministarstvu trgovine i turizma RS.

"Donošenje ovog akta preduslov je da svaki od osnivača u Skupštini društva 'Andrićgrad' u odgovarajuće registre bude upisan na osnovu kapitala uloženog u ovaj projekat od 2011. godine do danas", objasnili su iz ministarstva.

Kako piše portal Kapital (Capital), dodali su da je u realizaciju projekta izgradnje i opremanja kompleksa „Andrićgrad“ do sada uloženo ukupno 23.787.265 konvertibilnih maraka (12,16 miliona evra), od čega je vlada uložila oko 15 miliona KM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: