U sivoj zoni 30 odsto prihoda od rentiranja

Problem registrovanja smeštajnih kapaciteta u Crnoj Gori traje godinama, a u ilegalnim tokovima neregistrovanog smeštaja gubi se 30 odsto turističkog prihoda.

Region

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.10.2020.

08:44

U sivoj zoni 30 odsto prihoda od rentiranja
Foto: Depositphotos, lianna_s

U Direktoratu za praćenje turističkih tokova i turističkog prometa rečeno je da je izdavanje stanova na dan sve prisutnije u Crnoj Gori što, ako se takav trend nastavi, direktno može da ugrozi poslovanje hotela, prenosi portal RTCG.

Iz crnogorske Komunalne inspekcije rekli su da njihovi zaposleni veoma teško dolaze do podataka o vlasnicima stanova, tako da pojedine lokacije obilaze i po nekoliko puta.

Poreska uprava Crne Gore nema izdvojene podatke o izdavaocima stanova i o porezu obračunatom po osnovu izdavanja stanova.

Kako su "Pobjedi" rekli iz Direktorata za praćenje turističkih tokova i turističkog prometa, procenjuje se da u Crnoj Gori oko 25 do 30 odsto smeštajnih kapaciteta u individualnom smeštaju nije registrovano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

10 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: