Ugostitelji obustavili rad na jedan sat

Ugostitelji u Dalmaciji danas jedan sat nisu posluživali goste u okviru akcije "4 do 12".

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.09.2020.

13:15

Ugostitelji obustavili rad na jedan sat
Foto: Depositphotos, dutourdumonde

Akcijom žele da ukažu na težak položaj u kojem su se našli zbog pandemije koronavirusa.

Akcija je održana s početkom u 11:56 u Splitu, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku i drugim gradovima.

Ugostitelji su zatražili brzu reakciju nadležnih institucija radi očuvanja radnih mesta i sprečavanja kolapsa ekonomije, a sat su pomerili minut unapred, jer je za ugostitelje, kako kažu, 5 do 12 već prošlo.

Ugostitelji traže poreske olakšice sa nivoom oporezivanja koji je realan i otvara put ka oporavku, prenosi Dalmatinski portal.

Od nadležnih institucija traže obustavu naplate PDV-a do 1. marta 2021, trajnu preferencijalnu stopu na hranu - što po Zakonu o hrani uključuje jelo, kafu, pivo, sokove, vodu i vino - od 13 ili 10 odsto, kao i pristup kreditnim linijama za likvidnost i za investicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: