"Srbija 100 odsto vlasnik aerodroma u Trebinju, prvi letovi krajem 2021."

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je u parlamentu RS da je izgradnja aerodroma Trebinje veoma važna i značajna za Srpsku i Hercegovinu.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.09.2020.

13:30

Foto: Depositphotos, Snake81

Rekao je da će vlasnik 100 odsto biti Srbija, koja je investitor.

Višković je istakao da će se o tome danas raspravljati na sednici Narodne skupštini Republike Srpske, kao i o preduslovima kako bi posao izgradnje mogao da počne.

"Postoje zajednički timovi Srpske i Srbije koji će raditi na realizaciji ovog projekta. Kada zakoni i odluke budu usvojeni, stvara se pravni osnov da se od 1. oktobra uđe u postupak eksproprijacije za izgradnju tog objekta. Investicija je vredna oko 100 miliona KM. Prvi avioni, očekujem, da će početi da lete već krajem 2021. godine", rekao je Višković odgovarajući na poslanička pitanja.

Naglasio je da ovaj aerodrom ima veliku perspektivu.

Kada je reč o zaduženjima opština i njihovom razvoju, Višković je istakao da vlada jednako pomaže razvoj svakog dela Srpske.

Naglasio je i da vlada ne pravi razliku iz koje partije je koji načelnik, te da se zadužuju i opštine koje vode načelnici iz opozicije, prenela je RTRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: