Rimac preuzima Bugati?

Zagreb -- Kar magazin piše da su Rimac automobili nadomak preuzimanja Bugatija od Folksvagena, preko Poršea, brenda koji već poseduje vlasnički udeo u Rimac automobilima.

Izvor: Index
Podeli
Foto: Depositphotos/Eagle2308
Foto: Depositphotos/Eagle2308

Prema informacijama magazina, Folksvagen grupa odlučila je da svoj brend prestižnih automobila Bugati prepusti kompaniji Rimac automobili, koja je već odavno svetski poznata po električnim automobilima izuzetnih performansi, ali i po izradi tehnologije električnih pogona i komponenti za velike i poznate kompanije kao što su Aston Martin, Kenigseg, Hjundai itd.

Ključ dogovora

Kar magazin navodi kako bi Rimac preuzeo Bugati u zamenu za veći udeo Folksvagena u Rimac automobilima, prenosi Indeks. Pod Folksvagenom je i Porše, koji je već uložio nezanemarljiv novac u Rimac automobile. Naime, Porše je 2018. godine kupio udeo od 10 odsto u vlasništvu Rimac automobila, a godinu dana kasnije kupio je još 5,5 odsto. Time se Porše našao u dobrom društvu, jer među investitorima u Rimac automobile su i Hjundai, Jaguar, Kenigseg i Magna.

Kad su novinari Kar magazina ranije ove godine posetili Rimac automobile, osnivač kompanije nabrojao je 15 kompanija koje koriste Rimčeve tehnologije. Nije loše za kompaniju koja je pokrenuta 2009. godine, a sada zapošljava više od 600 ljudi specijaliziovnih za elektromobilnost, razvoj baterija i elektroniku visokih performansi, navodi Kar magazin.

Glavne prednosti Rimac automobila su visoko efikasne baterije, razvoj e-motora, inovacija na području autonomne vožnje, povezivosti i infotainmenta, piše Kar magazin.

strana 1 od 47 idi na stranu