Teško zbog korone: MA u julu prevezao 10 puta manje putnika nego lane

Podgorica -- Broj putnika nacionalnog avio-prevoznika Montenegro erlajnsa nije zadovoljavajući u toku ove godine.

Izvor: Investitor
Podeli
Foto: Depositphotos/bigguns
Foto: Depositphotos/bigguns

Naime, u odnosu na jul prošle godine manji je deset puta, rekao je komercijalni direktor MA Dragan Popović.

"U julu prethodne godine bilo je 95.000 u redovnom i čarter saobraćaju, dok je u julu ove godine samo devet i po hiljada putnika, što je tek nekih deset odsto u odnosu na prošlu godinu”, rekao je Popović u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG).

Podseća da su prvi let prema Beču nakon pauze zbog korone imali u subotu, preneo je portal Investitor.

"Očekujemo povećano interesovanje, jer kao što znate, nakon tri meseca pauze od 12. juna smo počeli saobraćaj ka Ljubljani, a zatim i svim ostalim destinacijama. Za sada imamo deset destinacija u redovnom saobraćaju, za razliku od prethodne godine kad smo u ovom periodu imali 16 destinacija”, rekao je Popović.

U ovom momentu, kako je rekao, avioni MA lete ka Ljubljani, Beču, Cirihu, Frankfurtu, Dizeldorfu, Hanoveru, Londonu, Kopenhagenu, Lionu i Parizu.

"Najveće interesovanje u proteklih mesec i po dana je bilo za liniju ka Cirihu, Frankfurtu, Parizu i Kopenhagenu”, istakao je Popović.

On je saopštio da MA poštuje sve mere koje propisuje Nacionalno koordinaciono telo (NKT) za zarazne bolesti.

Cela situacija je u velikoj meri uticala na avio saobraćaj: “Osim avio-saobraćaja i turizam najviše trpi u ovim vremenima. Prema nekim prognozama, normalizacija se očekuje tek krajem 2022. godine”.

strana 1 od 46 idi na stranu