Prodaja nije uspela - ponuda za brend avio-prevoznika iz komšiluka prepolovljena

Prodaja imena brenda Adria ervejz nije uspela, jer nije pristigla nijedna ponuda do 6. jula kada je bio rok za njihovo dostavljanje.

Region

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2020.

08:20

Prodaja nije uspela - ponuda za brend avio-prevoznika iz komšiluka prepolovljena
Foto: Epa/ANTONIO BAT

Stečajni upravnik Janez Pustatičnik naveo je da je jedna stranka uplatila depozit da učestvje u tenderu, ali nije uspela da da konačnu ponudu na vreme.

On je predložio da početna cena bude smanjena sa 100.000 evra na 50.000 evra s obzirom na nepovoljnu situaciju na tržištu zbog koronavirusa, piše Ex-Yu-Aviation.

Bivši vlasnik Adrija ervejza, 4K Invest, prodao je brend Adrija jednoj svojoj povezanoj firmi sa Malte 2016. godine za osam miliona evra u pokušaju da iskaže profit u finansijskim knjigama kompanije.

Adrija je kasnije ponovo vratila ta prava nakon što je preuzela maltešku kompaniju početkom 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: