Komšije u projekte na primorju uložile 1,7 milijardi evra

Pandemija koronavirusa bitno je uticala na turističku sezonu Crne Gore, ali ne i na projekte koji se realizuju u sektoru turizma.

Region

Izvor: CDM

Nedelja, 12.07.2020.

14:55

Komšije u projekte na primorju uložile 1,7 milijardi evra
Foto: EPA, ERDEM SAHIN

Za 14 godina samostalnosti investitori su birali Crnu Goru, kao destinaciju u koju vredi ulagati. Situacija se ni danas nije promenila.

Grade se rizorti, hoteli, marine, rekonstruišu tvrđave. Trenutno je aktivno deset gradilišta.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, dostavilo je vladi Crne Gore informaciju o stepenu napretka radova u ovoj godini, kao i visini utrošenih novčanih sredstava.

Kada su u pitanju projekti na primorju, ističe se da je od početka realizacije uloženo gotovo 1,7 milijardi evra, pišu crnogorske Vikend novine, a prenosi CdM.

Posmatrano po opštinama, može se zaključiti da su se najviše investicione aktivnosti realizovale u opštini Tivat i to nešto više od milijardu evra, zatim u opštini Herceg Novi 643,5 miliona, u opštini Ulcinj 24,64 miliona i u opštini Budva 8,3 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: