Osam milona evra uloženo u "Kraljičinu plažu"

U izgradnju hotela "Kraljičina plaža", Miločer, Budva, po mešovitom modelu poslovanja investitor je uložio ukupno 7.980.359 evra.

Region

Izvor: Investitor.me

Subota, 11.07.2020.

16:05

Osam milona evra uloženo u
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

To je navedeno u informaciji o prvom izveštaju o nalazima činjeničnog stanja koju je pripremilo društvo za reviziju "Crowe MNE".

Radi se o planiranoj investiciji u izgradnju hotelskog kompleksa kategorije 5 zvezdica u Miločeru sa 126 smeštajnih jedinice, predračunske vrednosti 73 miliona evra, a namera investitora je da u okviru hotela sa mešovitim modelom poslovanja otvori novih 229 radnih mesta, prenosi Investitor.

Kontrolor je u Izveštaju konstatovao da je društvo „Adrijatik propertis“ Budva u svrhu realizacije projekta, u izveštajnom periodu utrošilo finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 3.973.978 evra na ime izvođenja pripremnih radova (zemljanih, betonskih, armirano-betonskih, instalacije i drugih radova), kao i radova na izgradnji objekta i uređenja terena, te drugih pratećih aktivnosti u ovoj fazi izvođenja radova.

"Dodatno, u Izveštaju je konstatovano da je investitor pre izveštajnog perioda u projekat uložio 4.006.381 evra, što u ukupnom predstavlja ulaganje u projekat od 7.980.359 evra", konstatuje se u izveštaju.

Ministarstvo je izvršilo i redovnu inspekcijsku kontrolu prijave građenja i "konstatovalo da je dostavljena sva potrebna dokumentacija, čime je ispunjen uslov za izvođenje radova propisan članom 91 Zakona o planiranju prostora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: