Komšije u problemu: Turistička sezona u minusu više od 70 odsto

Podgorica -- Turistička sezona u Crnoj Gori u minusu je više od 70 odsto.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, feedough
Foto: Depositphotos, feedough

Najbolji pokazatelj kraha turističke sezone u Crnoj Gori je da je za jul i avgust stiglo 1,3 miliona rezervacija, a da je u istom periodu prošle godine bilo 4,6 miliona rezervacija, što je praktično nekih 26 odsto, izjavio je suvlasnik hotelske grupe “Montenegro stars” Žarko Radulović.

On kaže da je to mera ove sezone - 20 do 30 odsto i da će biti dobro ako ostane tako i ne bude gore.

Prema njegovim rečima, za sada je popunjenost dobra, bolja nego što se očekivalo na početku epidemije koronavirusa. Radulović kaže da Splendid malo kaska, jer, podseća, ipak to hotel sa 5 zvezdica i nije vreme za te hotele.

Gosti u hotelima Montenegro starsa su uglavnom domaći iz Crne Gore, ali I iz Albanije, dok je drugih stranaca vrlo malo, gotovo, kaže, zanemarljiv broj, kaže Radulović, preneo je portal RTCG.

Jelena Kaluđerović portparol HTP Budvanska rivijera kaže da objeti tog preduzeća rade u skladu sa objektivnim okolnostima, o domaćim gostima, a ima gostiju i iz regiona.

"Prema najavama koje imamo mi očekujemo da ćemo imati turiste i sa ostalih EU trzišta. Recimo da je proteklih dana naš hotel Palas u Petrovcu radio punim kapacitetima i zabeležio 100 odsto popunjenosti”, rekla je ona.

Otvaranje granica Crne Gore za državljanje Evropske unije obradovalo je budvanske hotelijere.

To bi veruju moglo popraviti sezonu, ako ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

Pogotovo domaće goste budvanski hotelijeri pokušaće da privuku nižim cenama.

"Pripremili smo i uveliko sprovodimo kampanju "Odmor koji ste zaslužili", u okviru koje smo ponudili cene niže i do 35 odsto. Ono što je lepa povoljnost pogotovo za građane jeste da smo ponudili letovanje na 10 mesečnih rata”, navodi Kaluđerović.

Sudeći po svemu, biće kažu hotelijeri ovo jedna od najizazovnijih sezona do sada, pa su zato oprezni kada su u pitanju bilo kakve prognoze.

"Ovakva sezona se ne pamti i rekla bih da je cilj u ovakvoj sezoni da turizam živi da se turistička delatnost održava i da eto budemo na pozitivnoj nuli, jer je teško pričati o prihodima i profitu na koje smo prethodnih godina navikli”, zaključila je Kaluđerović.

strana 1 od 45 idi na stranu