Merkator priprema emisiju obveznica zbog plaćanja duga?

Merkator se priprema za izdavanje obveznica za otplatu duga bankama poveriocima.

Region

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2020.

10:03

Merkator priprema emisiju obveznica zbog plaćanja duga?
Foto: Epa, ANTONIO BAT

Ljubljanski list "Delo" objavio je, pozivajući se na nezvanične informacije, da postupak emisije obveznica vodi investiciona kompanija JP Morgan, i da bi obveznica mogla da bude izdata do kraja godine, prenosi portal Seebiz.

Refinansiranje je potrebno jer dug ovog trgovca bankama dospeva iduće godine. Pored toga, Merkatoru bi mogao da olakša prelazak iz bankrotiranog Agrokora u Fortenova grupu.

U razgovoru za agenciju "Blumberg", izvršni direktor Merkatora Tomislav Čizmić rekao je da se vode razgovori s bankama o refinansiranju duga od oko 450 miliona evra, a otvorene su i da su otvorene sve mogućnosti, "uključujući potencijalno izdavanje obveznica".

Merkator grupa je u prvom tromesečju ove godine ostvarila neto dobit od 1,10 miliona evra, nakon neto gubitka u istom lanjskom periodu od 3,69 milona evra.

Grupa je povećala godišnje prihode za 10,8 posto, na 530,48 miliona evra, a predsednik Uprave Tomislav Čizmić naglasio je važnost pravovremenog reagovanja na promenjenu situaciju, napominje Seebiz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: