Kroacija erlajns otvara bazu u Ljubljani?

Kroacija erlajns će ove nedelje ponuditi slovenačkoj vladi da otvori bazu u Ljubljani, za koju traži državne podsticaje, piše portal Exyuaviation.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.06.2020.

10:52

Kroacija erlajns otvara bazu u Ljubljani?
Foto: Epa/ANTONIO BAT

Prema pisanju slovenačkog dnevnika "Delo", avio-operater Fraport Slovenija izrazio je interesovanje za to da Kroacija erlajns iz pretonice Slovenije leti za Beč, Skoplje, Prag i Kopenhagen. Hrvatski nacionalni avio-prevoznik navodno razmatra mogućnost da stacionira jedan ili dva daš 8 aviona u Ljubljani.

Prema tvrdnjama iz slovenačkog Ministarstva infrastrukture, o uslovima pod kojima bi Kroacija erlajns mogla da uvede letove iz Ljubljane je već razgovarano a konačna ponuda očekuje se u toku nedelje, piše portal.

Fraport Slovenija takođe je zatražio od vlade da ponudi podsticaje za sve strane avio-prevoznike koji lete iz Ljubljane.

"Avio-kompanijama bi trebalo ponuditi državne podsticaje. U početku, to bi moglo da bude do 10 evra po putniku, na primer. Pomoću takvih podsticaja, mogli bismo da privučemo turiste", kazao je generalni direktor ljubljanskog aerodroma Zmago Škobir.

Prošle nedelje Škobir je izrazio zabrinutost da bi neki avio-prevoznici mogli prekinuti sa letovima ka LJubljani preko zime, jer veliki broj putnika otkazuje karte u poslednjem trenutku zbog trenutnih propisa o karantinu prilikom ulaska u Sloveniju iz više država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: